COMPETENȚELE VIITORULUI: Atelierul STEAM Fields and SOCIAL Challenges

În data de 29 Septembrie 2023, în cadrul proiectului ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2, No. 101081787 – Skills4future: Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses, a avut loc cel de al treilea atelier de lucru STEAM Fields and SOCIAL Challenges.

Scopul acestui eveniment a fost să aducă împreună studenții, profesorii, antreprenorii și reprezentanții organizațiilor civice, inclusiv Crucea Roșie, Camera de Comerț și Industrie din Bălți și Academ-Nord, pentru a discuta probleme sociale urgente și soluții inovatoare.

Atelierul a abordat teme precum dezbaterea problemelor sociale, rolul antreprenoriatului local în rezolvarea acestor provocări, integrarea persoanelor cu dizabilități și a celor social vulnerabile în muncă, precum și sprijinul acordat refugiaților din Ucraina. Un moment special al atelierului a fost prezentarea susținută Cristina Crudu și Alexandrina Miron, reprezentantele Crucii Roșii, care au condus sesiuni importante despre acordarea primul ajutor la locul de muncă.

Dna Angela Tizu, reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie, fil. Bălți a prezentat perspectivele dezvoltării antreprenoriatului social în regiunea de nord și aspectele legale ale înregistrării unei afaceri sociale.

Evenimentul a culminat cu formularea de propuneri și subiecte de cercetare pentru soluționarea problemelor sociale prin intermediul competențelor STEAM.

Mulțumim tuturor participanților, vorbitorilor și organizatorilor pentru contribuția lor valoroasă. Acest atelier a fost un succes și va contribui la abordarea problemelor sociale importante în comunitatea noastră.

Scopul proiectului Skills4future este dezvoltarea competențelor STEAM în rândul studenților și profesorilor, pentru a contribui la inovația curriculum-ului și dezvoltarea durabilă a instituțiilor de învățământ superior și a afacerilor locale.

Pentru a fi la curent cu toate activitățile noastre consultați pagina proiectului: https://skills4future.utm.md/

Distribuie acest articol